O nama

Coning d.o.o. Sarajevo kompanija je osnovana 2009. godine kao "Društvo sa ograničenom odgovornošću za projektovanje, izvođenje, nadzor, inžinjering i konsalting". Za relativno kratko vrijeme postojanja firma ostvarila zavidne reference u širokom spektru objekata razne namjene i veličine. Naši klijenti su, kako privatna lica, tako i pravni subjekti, te razni nivoi državnih institucija. Naš osnovni poslovni postulat je obezbjediti maksimalnu posvećenost i profesionalno znanje kako bismo osigurali da interesi naših klijenata budu u svakom trenutku ispoštovani. Postoji nekoliko oblasti koje naša kompanija pokriva. Počeli smo kao mladi i perspektivni arhitektonski biro sastavljen od arhitekata sa bogatim iskustvom na projektovanju i vođenju radova. Zatim, osluškujući zahtjeve tržišta, proširili smo obim naših usluga na usluge nadzora, inžinjeringa i konsaltinga, a kasnije i na polje zaštite okoliša. U ovom trenutku, možemo reći da kompanija ima dva značajna odjela – Arhitektura i Zaštita okoliša.

Arhitektura

Ovaj odjel se bavi izradom projekata, konsaltingom i nadzorom nad izvođenjem svih radova na objektima. Ovo odjeljenje se sastoji od inžinjera sa višegodišnjem iskustvom na izradi svih nivoa projekata kao i na vođenju gradnje mnogih objekata u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

Zaštita okoliša

Odjel za zaštitu okoliša uključuje rješenja vezana za Energetsku efikasnost i Zvučnu zaštitu. Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja koja se obavezala da smanji potrošnju finalne energije za 9% u periodu 2011-2018, u odnosu na stanje iz 2010. Također, energetski sektor u BiH je označen kao jedna od glavnih pokretačkih sila BH ekonomije. Naše usluge uključuju izradu preliminarnih i detaljnih energetskih pregleda, projektovanje, nadzor i konsalting za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama. Kada je riječ o zvučnoj zaštiti CONING je lider u polju sistema zaštite od buke u Bosni i Hercegovini. Kao ovlašteni partner njemačke firme R.Kohlhauer GmbH, CONING vam osigurava tim kompetentnih inžinjera u polju zvučne zaštite. Blisko sarađujući sa vodećim proizvođačima nudimo široku paletu proizvoda da udovoljimo svim vašim zahtjevima.

Iskustvo

Naši uposlenici imaju značajno kako lokalno tako i međunarodno iskustvo radeći na projektima razne namjene i sarađivajući sa firmama iz Njemačke, Slovenije, Švedske, Turske, UAE, Pakistana, Slovenije, Hrvatske, Srbije i dr. S ponosom ističemo da su svi naši dosadašnji klijenti bili izuzetno zadovoljni pruženim uslugama te su nam sa zadovoljstvom dali pisma preporuke za buduće klijente.